HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Karaf Nedir? Karaf Ile Servis Edilen İçki Türleri Nelerdir?

07-01-2024 22:57
Karaf Nedir? Karaf Ile Servis Edilen İçki Türleri Nelerdir?

Karaf Nedir Ne İçin Kullanılır?

Karaf, görüntüsüyle sürahiye benzeyen ama sürahiden farklı olarak tutma yeri olmayan bir züccaciye ürünüdür. Bu ürünlerin ağrı sürahilere göre daha geniş tasarlanır. Şık bir karaf ile su, meşrubat ve alkol servisi yapılabilir. Özellikle alkol türlerini sürahi yerine karaf ile servis etmek davetlilerin tarafında daha şık karşılanabilir. 
 
Karafı servis dışında dekorasyon amacıyla da kullanabilirsiniz. Zamansız tasarıma sahip karaf modellerini mutfak masasında kullanarak evin estetik tasarımına katkıda bulunabilirsiniz. Farklı desene ve canlı renklere sahip karaflar, evin her noktasında imza görüntü yaratır. Yoğun bir çalışma hayatınız varsa çalışma masanıza koyduğunuz karaf sayesinde aradığınız motivasyonu bulabilirsiniz. 

Kapaklı Karaf Ne İşe Yarar?

Kapaklı karaf, içine koyulan içeriği temiz şekilde muhafaza edebilmeyi sağlar. Şayet karafı dekorasyon amacıyla kullanacaksanız bu sizin için geri planda kalabilir. Ancak karafın içine içecek koyulacaksa kapaklı olması tavsiye edilir. Yapısı itibarıyla son derece kullanışlı olan kapaklı karafın rastlanıldığı alanlar oldukça geniştir. Örneğin bu ürünleri sevdiklerinizle beraber planladığınız bir açık hava yemeğinde tercih edebilirsiniz. Böylece siz sevdiklerinizle sohbet ederken sofradaki içecekler ortamdaki tozdan ve kirden korunmuş olur.

Karaf ile Servis Edilen İçecek Türleri Nelerdir?

Karafa uygun sıvılar çok çeşitli olsa da birlikte kullanıldığı başlıca içecekler şunlardır;
 
Viski Karafı: Birçok kişi için büyük bir tutku olan viski, karaf ile servis edilecek en ideal içki türlerinden biridir. İyi bir tadım deneyimiyle alkolden alınan keyif artırılabilir. Bunun için içkinin servis edildiği eşya da önemlidir. Karaf, viski aşığı sevdikleriniz için son derece uygun bir hediye olabilir. 
 
Kırmızı Şarap Karafı: Koyu renkli üzüm kabuklarından doğal pigment fermantasyon yoluyla elde edilir. Kırmızı şarap, göz alıcı ve albenili görüntüsüyle birçok kişinin favorisidir. Kapaklı ya kapaksız olmak üzere tüm karaflar, kırmızı şarap servisine uygundur. Şarabın ağızda dağılan dengeli lezzetine tutkuyla bağlı bir eşiniz varsa onun hoşlandığı desene sahip karaf satın alarak tutkusuna ortak olabilirsiniz. 
 
Likör Karafı: Misafir geldiğinde en çok ikram edilen içki türlerinden biridir likör. Bu da likörü karaf servisine uygun içkilerden biri yapar. Davetlileriniz geldiğinde onlara şık bir ikram yapmak ve yaptığınız keyifli sohbetleri daha da katlamak için karaf kullanabilirsiniz. Ayrıca likör, ikramın olmadığı zamanlarda vitrinde dekorasyon için saklanmaya uygun bir içkidir. 
 
Cin Karafı: Alkol oranı yüksek, yoğun aromalı bir içki olan cin, iştah açıcı rengiyle karaf servisine en uygun içecek türlerinden biridir. Misafirlerinize sunacağınız içkiyi karafa dökmeden önce daha lezzetli bir sunum için içerisine tonik, limon ya da soda ekleyebilirsiniz. 
 
Limonata Karafı: Küçükten büyüğe birçok kişinin bayılarak içtiği limonata da karaf servisine uygun bir içecek. Sevimli ikon ve desenlere sahip bir karaf satın alarak limonata içimini daha keyifli hale getirebilirsiniz. 
 
Şerbet Karafı: Yazın serinleten kışın sıvı ihtiyacını gideren şerbet, karafla servise uygun içeceklerden biri. Üstelik şerbet, Türk mutfak kültüründe önemli bir yere de sahip. Canlı renk ve ikonlara sahip karafa aromasından hoşlandığınız şerbeti dökerek eğlenceli bir içim yapabilirsiniz. 
 
Bu içecek türlerinin dışında farklı alkol ve kokteyllerin servisi için de karaf önerisi yapılır. 
 
Kullanım sonrası karafı kolay ve hızlı bir şekilde temizleyerek rafa kaldırabilirsiniz. Vakti olmayanlar için karafın bulaşık makinesinde yıkanabilmesi oldukça kolaylaştırıcıdır. Ancak karafın desen dokusunun uzun süre korunabilmesi için mümkünse elde yıkanması önerilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.