HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yeni Evlenenlere Özel Mutfak Çeyiz Listesi 2024

31-01-2024 20:47
Yeni Evlenenlere Özel Mutfak Çeyiz Listesi 2024

Çiftlerin evlenmeden önce çeyiz alışverişi yaptığını bilmeyen yoktur. Sofra takımları, mutfak eşyaları, küçük ev aletleri, sunum ürünleri ve dahası… Çeyiz hazırlığı yaparken kafanız daha şimdiden karışmaya başladıysa endişelenmeyin, sizin için hazırladığımız bu rehberi okuyarak sürecin daha keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz. 

Mutfak Çeyiz Listesinde Neler Olmalı?

Mutfak çeyiz listesi, yeni ev alışverişinin en kapsamlı noktası. Bu da birçok kişinin kafasını karıştırabilir. Aslında o kadar da komplike bir liste değil. Daha iyi anlamanız için çeyiz ürünlerini gruplandırdık. İyi okumalar!

Mutfağın Başrolleri: Yemek ve Sunum Ürünleri

Hepsinden önce mutfak çeyizi için çeyizlik yemek takımlarına bakmalısınız. Sofra grubu olarak da nitelendirilen parçalar, yeni evinizde size her gün eşlik edecek. Bu nedenle bu ürünleri stilinize ve eviniz hazırsa mutfağınızın dekorasyon temasına uygun seçmelisiniz. Hangi parçaları mı kastediyoruz:

- Kahvaltı takımı
- Sofra grubu
- Yemek takımı (günlük kullanım ve misafirler için)
- Pasta tabakları
- Çatal- bıçak seti


Çeyiz alışverişi yaparken genelden özele gitmek işinizi kolaylaştıracaktır. Yukarıdaki listede yer alan ürünleri listeleyebilir ve aldıklarınızın yanına tik atarak süreci daha eğlenceli hâle getirebilirsiniz. 

Her Evde Olması Gereken Mutfak Ürünleri Nelerdir?

Yaratıcı tasarımların evinizdeki esintisi; bardak ürünleri! Temel parçalar arasında bulunan bu ürünlere gün içinde sıkça ihtiyacınız olacak. Su bardağı, çay bardağı, çay fincanı, Türk kahvesi fincan seti ve kahve yanı bardakları gibi ürünleri kastediyoruz. E bir de tabiki kupa bardakları. Porselen ve cam kupaların yanı sıra harfli kupalara göz atabilir ve hayatınızı birleştireceğiniz insanla yaşadığınız bu ortak heyecanın keyfini çıkarabilirsiniz.


Bardak grubundan bahsetmişken sürahi ve karaflardan bahsetmeden geçmek olmaz. Günlük kullanım için nitelikli renge sahip sürahiler seçebilir ve mutfağa her gittiğinizde keyiflenebilirsiniz. İz bırakan sunumlar için ise karaflardan destek alınmalı. Limonata, portakal suyu, süt ve alkollü içeceklerin koyulduğu karaf, normal sürahilerden farklı olarak sunumları güçlendiren bir üründür. Aldığınız karaf ve sürahiye uygun çerezlik ve dondurma kâsesi seçmeyi de unutmayın. Hepsi bir arada olduğunda misafirleriniz için benzersiz bir sunum olacak. 

Yeni Evlenenlere Özel Mutfak Çeyiz Listesi 2024

Leziz yemekler hazırlamanın yolu eksiksiz pişirme ürünlerinden geçer. Listenize şu ürünleri ekleyerek mutfağı yaratıcı çalışma alanı yapabilirsiniz:


- Çelik tencere seti
- Granit tencere seti
- Düdüklü tencere
- Sahan tencere takımı
- Yanmaz yapışmaz döküm tavalar
- Güne keyif ve verim katmak için; çaydanlık
- Tatlı yiyip tatlı konuşmak için; kek ve pasta kalıpları
- En önemli asistanınız; cezve takımı

Büyük bir özenle hazırladığınız yemekleri sofraya koyarken kendinizi iyi hissedersiniz. Çünkü yakın bir zaman sonra misafirleriniz kapıyı çalacaktır. Bu anları daha özel kılmak için şu ürünleri listenize eklemeyi unutmayın:


- Nitelikli renk ve desenleri ile masa örtüsü
- Zarafetin sembolü; runner
- Tamamlayıcı peçete halkaları
- Sofraların vazgeçilmezi Amerikan servisler



Bir de bunları hazırlarken size destek olan sessiz kahramanlar var. Bu ürünler geri planda kalsa da çeyiz setlerinde mutlaka olmalı. 


- Bıçak seti
- Renkli lezzetlerin anahtarı baharatlıklar
- Seyahatlerin vazgeçilmezi saklama kapları
- Doğanın ilham verici etkisini sunan bambu kapaklı kavanoz
- Yemek pişirme anlarını pratikleştiren yağdanlık
- Maşa, kepçe ve tahta kaşık gibi mutfağın kurtarıcıları
- Şekerlik ve borcam gibi cam ürünler


Yakınlarda sevdiğinize “evet” diyecekseniz çeyiz seti telaşının ne demek olduğunu anlamışsınızdır. Keyifli ve tatlı olan bu telaşı en güzel ürünlerle taçlandırmanızı dileriz. Mutlu evlilikler!

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.