HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Şık Bir Kahvaltı Sofrası Nasıl Hazırlanır? Evde Kahvaltı Sunumu Önerileri

10-05-2023 15:47
Şık Bir Kahvaltı Sofrası Nasıl Hazırlanır? Evde Kahvaltı Sunumu Önerileri

Güzel Bir Kahvaltı Sofrasında Neler Olmalı? 

Kahvaltının mutlulukla bir alakası olduğu, herkes tarafından kabul görmüş bir aforizmadır. Ancak kahvaltı sofrasının da kesinlikle o mutluluğa bir katkısı var. Sevdiklerinizle oturduğunuz kalabalık sofralarda da partnerinizle hatta kendinizle yaptığınız kahvaltılarda da sunuma önem verebilirsiniz. Şık bir kahvaltı sofrası hazırlamak için özel bir sebebe ihtiyacınız yok. Peki en şık kahvaltı sofrası nasıl hazırlanır?


Öncelikle masanızın güzel olması, size büyük avantaj sağlar. Ancak çeşitli sofra örtüleri ve runnerler yardımıyla masanızı güzelleştirmeniz de mümkündür. Kahvaltı setinizin takım olması, sofrada uyumu yakalamanıza yardım eder. Tabakların altına koyacağınız suplalar da şık ve temiz bir görüntü sunar. Minimal aksesuarlar ve lezzetli ürünlerle bu sofrayı tamamlamanız mümkündür.

Kahvaltı Sofranızda Şık Bir Atmosfer Yaratmak için Neler Yapabilirsiniz? 

Şık kahvaltı sofrası hazırlamak için takip edebileceğiniz birkaç basit ipucu bulunur. Bunlardan ilki, renk uyumudur. Bilhassa açık ve metalik tonlardaki düz parçalar, sofranıza şıklık katar. Ferah ve elegan bir görünüm kazandırır. Desenleri ve canlı renkleri, detaylarda kullanabilirsiniz. Örneğin Rakle’de bulabileceğiniz Garden Porselen kuş desenli 2'li çay seti gibi ürünlerle hareketi yakalamanız mümkündür.


İpuçlarının ikincisi, aydınlatmadır. Masanızı evinizin ya da mutfağınızın en iyi güneş alan yerine kurarsanız sofranızın çok daha güzel göründüğünü fark edeceksiniz. Hatta sıcak havalarda balkona hazırlayacağınız bir kahvaltı ile en iyi aydınlatmayı sağlamanız mümkündür. Eğer kahvaltı sofrası için yapay kaynaklardan faydalanmak zorundaysanız gün ışığı rengindeki lambaları seçin.

Desenli Tabaklar ile Kahvaltı Sunumlarınızı Bir Üst Seviyeye Taşıyın

Samimi bir sofra hazırlamak isteyenler düz ve metalik detaylı ürünlerden kaçınabilir. Şık kahvaltı sofrası hazırlamak için desenleri kullanmanız da mümkündür. Tarzınızı yansıtan ürünlerle son derece hoş sofralar kurabilirsiniz. Çiçekleri, geometrik desenleri hatta belki sevimli hayvanları kahvaltı tabaklarınıza taşıyabilirsiniz.


Özellikle bahar ve yaz kahvaltılarına çok yakışan desenli tabakları, kış aylarında da tercih edebilirsiniz. Yakın arkadaşlarınız ve çocuklu aileleri ağırladığınız kahvaltılarda kullanabilirsiniz. Dilerseniz tek başınıza yaptığınız kahvaltıları da bu tabaklarla renklendirerek güne enerjik başlamanız mümkündür. Desenli tabaklarla düz renkte masa örtülerini ve sade aksesuarlar kullanmayı da unutmayın.

Çay Sunumunuzu Güzelleştirecek İpuçları

Kahvaltının olmazsa olmazı çaydır. Tavşan kanı olması için özenle demlediğiniz, belki gizli teknikler kullandığınız çayın sunumu da en az lezzeti kadar önemlidir. Kahvaltıda içtiğiniz çay, damaklardan önce gözleri memnun etmelidir. Üstelik çay sunumu için fazla zahmete girmenize gerek yok. Rakle’de bulabileceğiniz Mosaique 12 parça çay seti 170 cc, kahvaltı sofraları için idealdir. 


Kahvaltı sofranıza hareket katmak için çiçekli, renkli ve farklı desenlere sahip çay takımlarını kullanabilirsiniz. Risksiz bir tercih olarak bu takımları, düz renkli tabaklarla kombinlemeniz mümkündür. Kendinize güveniyorsanız uygun desen ve renkleri de eşleyebilirsiniz. Kendinden desenli ve yaldızlı çay takımlarıyla da elegan bir görünüm yakalamanız mümkündür. Özel kahvaltı davetlerinizde bu takımları tercih edebilirsiniz. Çay takımlarını, yalnızca kahvaltılarda değil, beş çayları ve akşam oturmalarında da değerlendirebilirsiniz.

Taze Çiçekler ile Kahvaltı Sofranıza Baharı Getirin

Tabakları dizdikten, yumurtaları pişirdikten ve çayları doldurduktan sonra şık kahvaltı sofrası hazırlamak için geriye tek bir adım kalır: Taze çiçekler. Akşam sofraları çoğunlukla mumlarla süslenirken kahvaltı için de çiçekler tercih edilir. Buketinizin büyüklüğünü, sofranızın genişliğine göre ayarlayabilirsiniz. Yeriniz yoksa küçücük bir çay bardağına koyacağınız birkaç dal çiçekle bile sofranızı renklendirebilirsiniz. Çiçeğin rengini, yine takımlarınıza uygun olarak seçmeniz mümkündür. Hatta dilerseniz konuklarınızın en sevdiği çiçekleri seçerek onlara sürpriz yapabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.