HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Evdeki Malzemelerle DIY Yılbaşı Ağacı Süsleme

25-12-2023 22:41
Evdeki Malzemelerle DIY Yılbaşı Ağacı Süsleme

Yeni yılın gelişi hepimizi heyecanlandırır, çünkü bu his bize yeni başlangıçların çok yakın olduğunu söyler. Yılbaşı, insanlığı evrensel duygularla ortak noktada buluşturan az sayıda zamanlardan biridir. Dolayısıyla bu zamanda birçoğumuz yılbaşı ağacı süslemeyi ve o heyecanı yaşadığımız alana taşımayı isteriz. 


Yılbaşını ışıl ışıl, rengarenk, romantik bir ortamda geçirmek istiyor olabilirsiniz. Bunun için dışarıdan yılbaşı süsü almanıza gerek yok. "Kendin yap” fikirleriyle en az yapay süsler kadar keyifli bir görüntü elde edebilirsiniz. İşte birbirinden güzel 8 DIY dekorasyon fikri…


1- Çorap Kardan Adam

Evde çocuklar varsa bu fikre bayılacaklar! Evde kullanılmayan çoraplar varsa bunların içine pamuk doldurmakla işe başlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz şirin kardan adamların dışını farklı eşyalarla süsleyebilirsiniz. Hayal gücünüze göre şekillendirdiğiniz kardan adamları ağacınızın dibine yerleştirebilir ya da ek malzeme kullanarak asabilirsiniz. 

2- Yılbaşı Ağacı Halkası


Evdeki herhangi bir halkaya dolayacağınız iple benzersiz bir çam ağacı süsü hazırlayabilirsiniz. Bunu yaparken varsa hasır ip kullanarak halkanın ağaçta daha güzel durmasını sağlayabilirsiniz. 


3- Renkli Kozalaklar


Eğer evde önceden topladığınız kozalaklar varsa bunları boyayabilirsiniz. Farklı renklerle boyadığınız kozalakları ağaca takmak için sicim ipi iş görecektir. Daha gerçekçi görüntü için kozalakların üzerini sahte kar ile beyazlatmak da faydalı olabilir. 


4- Makrome Yıldızlar


Evdeki renkli ipleri kullanarak basit formda makrome yıldızlar oluşturabilirsiniz. Dilerseniz bu yıldızların üzerini pulla süsleyebilir ya da yıldızları astığınız yerlere led ışık yerleştirebilirsiniz.


5- Dil Çubuğundan Çam Ağacı

Yeterli miktarda dil çubuğuyla küçük yılbaşı ağacı figürleri oluşturabilirsiniz. Sadece dil çubuğu almanız yeterli, gerisini evdeki yapıştırıcı ve boyayla halledebilirsiniz. Burada şekillendirmek tamamen hayal gücünüze kalmış. 

6- Keçe ile Yılbaşı Ağacı Süsü


Keçe, farklı DIY projeleri için de sıkça kullanılan bir malzeme. Keçe bardak altlığının Ucundan küçük bir delik açtığınız keçe bardak altlığını bir ipe uçtan uça dizmeyi deneyin. Bu oluşturduğunuz şeridi ağaca sarabilirsiniz. Mümkünse led ışıkları bu şeritten geçirerek daha canlı bir görüntü yakalayabilirsiniz.


7- Baston Şeker ve Kutular


Baston şekerleri parlak ve renkli hediye paketleriyle kaplayarak dikkat çekici süsler elde edebilirsiniz. Aynı şekilde evde kullanılmayan küçük krem kutuları varsa bunları kaplayabilir ve üstlerine ip geçirerek minik hediye paketleri oluşturabilirsiniz. 


8- Buruşturulmuş Gazeteler


Evdeki gazeteleri buruşturarak top hâline getirerek çam ağacınız için olmazsa olmaz süsler tasarlayabilirsiniz. Top formuna gelen gazete kâğıtlarının üzerini elişi kâğıdıyla ya da kırtasiyelerde satılan simli kâğıtlarla kaplayabilirsiniz. 


Bonus: Tepe Yıldızı


Evet! Yılbaşı ağacımızın tepe yıldızını bile evdeki malzemelerle yapabiliriz. Hazırlayacağınız malzemeler: Karton, fırça, beyaz tutkal, makas, gazete, makas, sim, sprey ya da akrilik boya. Kartona gerekli şekli verdikten sonra parçaları tutkalla birbirine yapıştırabilir ve hazırladığınız yıldızı çeşitli renklerde boyayabilirsiniz. Tepe yıldızını daha cazibeli göstermek içim sim ya da kar spreyi harika bir fikir olabilir. 


Son Rötuşlar…


Büyük bir heyecanla ve özenle süslediğiniz yılbaşı ağacının taban bölümüne zevkinize göre bir örtü veya battaniye sermeyi deneyin. Oluşan sıcak görüntü içinizi ısıtacak. Aynı şekilde ağacı, varsa evdeki hasır sepetin içine koymak da iyi bir fikir olabilir.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.