HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Evde Hazırlayacağınız Romantik Sevgililer Günü Yemeğiniz için Sofra Dekorasyon Önerileri

31-01-2024 20:34
Evde Hazırlayacağınız Romantik Sevgililer Günü Yemeğiniz için Sofra Dekorasyon Önerileri

Romantik jestlerin, ince düşünülmüş hediyelerin ve bolca aşkın başrolde olduğu 14 Şubat gününü kutlamanın birçok yolu var. Bu özel günde birçok çift dışarıda romantik bir yemek yemeyi tercih etse de evde geçirilen Sevgililer Günü de kendi içinde çok keyiflidir. Siz de bu yıl 14 Şubat’ı evde geçirmek isteyen çiftler arasındaysanız iz bırakan bir Sevgililer Günü sofrası için için önerilerimiz var. 

Sevgililer Günü İçin Evde Ne Yapılabilir?

14 Şubat’ı evde geçirmek, manzaralı bir tepeden şehri seyretmek ve güzel bir restoranda yemek yemekten çok daha romantik bir seçenek olabilir. Bu yıl Sevgililer Günü’nü sevdiğiniz insanla birlikte evde geçirmeye karar verdiyseniz bu seçeneklerinizin az olduğu anlamına gelmez. Dışarıda kalabalıklar içinde olmak yerine bu biricik günü hayatınızdaki insanla baş başa geçirebilirsiniz. İşte bu özel günde evde yapabilecekleriniz:


- Güne romantik bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz.
Mum ve müzik kombinasyonuyla romantik bir ambiyans oluşturabilir ve dans edebilirsiniz. 
- Birlikte özel içecekler hazırlayabilir, bunları renkli bardaklara koyabilir ve en sevdiğiniz TV programını izleyebilirsiniz.
- Beraber pasta yapabilir ve yerken fotoğraf ve videolarınıza bakabilirsiniz.
- Sevgilinize romantik bir akşam yemeği sofrası hazırlayabilir, yemekten sonra birlikte şarap içerken sohbet edebilirsiniz. 
- Dışarıda kış soğuğu varken evinizde olmanın keyfini birlikte şık bir kupada sıcak çikolata içerek çıkarabilirsiniz.


Bunun gibi örnekleri daha fazla çoğaltmak mümkün. Ancak şüphesiz bu özel gün için en olmazsa olmaz aktivite romantik akşam yemeği. İz bırakan bir Sevgililer Günü yemek masası hazırlayarak sizin için önemli olan bu güne daha fazla anlam katabilirsiniz. 


Romantik Bir Masa Nasıl Hazırlanır?

Sevgiliye yemek yapma fikri bile kulağa heyecanlı geliyor değil mi? 14 Şubat günü kalbe giden en kestirme yoldan yani mutfaktan gelir. O güne özel hazırladığınız romantik yemek menüleri özeldir ve birlikteliğinizin benzersiz ruhunu simgeler. Bunun için günler öncesinden Sevgililer Günü yemek menüsünü belirlemelisiniz. 

Sevgilin için sizin elinizden bir şeyler yemek son derece heyecan verici olacaktır. Bu heyecan duygusunu onun sevdiği yemekleri yaparak ikiye katlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız yemekler 14 Şubat gecesinin ruhuna uygun olmalı; yani ağır, baharatlı ve yağlı olmamalıdır. İdeal bir Sevgililer Günü yemeği sindirilmesi zor olmayan bir menüden oluşmalıdır. 


Örneğin; başlangıç için domates çorbası, ara sıcak olarak sebzeli kiş, yanında közlenmiş biber salatası bugüne uygun olabilir. Ana yemek için biftek veya tavuk sebze, bunların yanında ise buharda pişmiş sebzeler oldukça lezzetlidir. Tatlı olarak da çikolatalı sufleden destek alabilirsiniz. Şimdi sıra geldi masayı hazırlamaya…


Sevgililer Günü Yemeği İçin Sofra Dekorasyonu Nasıl Yapılır?


Biricik aşkınıza özel sofra hazırlamanın dikkat edilmesi detayları var. Tabii bu detaylara romantizm de serpiştirmek gerekiyor. Yani mum, çiçek, vazo ve karaf gibi malzemelerin yanı sıra sofra yüzeyini kurumuş güllerle süslemek gibi. Diğer püf noktalar:

Mum: Her ne kadar klişe gibi dursa da mumun romantik bir sofra aydınlatmasında yeri büyüktür. Sarı tonlarda aydınlatma sağlayan bu ışık, romantik bir ortam yaratma noktasında oldukça etkilidir. Renk olarak ise kırmızı, pembe ve beyaz olanları tercih edebilirsiniz.
Çiçek: Romantik bir akşam yemeğinin değerli öğelerinden biri de çiçektir. Masaya daha önce varsa sevgilinizin getirdiği gülleri koyabilir ya da evdeki herhangi bir çiçeği vazoya yerleştirerek Sevgililer Günü konseptini bir adım ileriye taşıyabilirsiniz.
Kadeh: Kadeh, Sevgililer Günü özel yemekleri dendiğinde akla ilk gelen enstrümanlardan biridir. Yemek sonrası hayatınızın aşkıyla göz gözeyken bir şeyler içebilir ve gecenin ruhunu canlandırabilirsiniz. Sofra dekorasyonunu daha etkili kılmak için kadehleri ters çevirerek mumlar için tabla yapabilirsiniz. 


Bunların yanı sıra masa örtüsünü de özenle seçmelisiniz. Bu özel günde dikkatleri dağıtacak bileşenlerden uzak, son derece sade ve düz renk bir masa örtüsüne yönelmelisiniz. Son olarak masa dikdörtgen ise yan yana oturarak geceyi daha romantik kılabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.