HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

DIY 2024: Renkli ve Desenli Tabaklardan Duvar Süsü Yapma

07-03-2024 22:06
DIY 2024: Renkli ve Desenli Tabaklardan Duvar Süsü Yapma

Son dönemlerde yeni trend, evdeki tabaklarla duvar süsü yapımı. Önceki dönemlere göre duvar dekorasyonuna verilen önem artmış durumda ve bu, “Kendin Yap” projeleriyle birleştiğinde ortaya eğlenceli parçalar çıkıyor. Duvar dekorasyonunda daha çok hazır aksesuarlara aşina olsak da tabaklar bu işin “Kendin Yap” kısmına daha uygun. Bu yazıda evdeki tabakları kullanarak nasıl duvar süsü yapabileceğinizin ipuçlarını bulabilirsiniz.

DIY Nedir?

DIY kelimesi, İngilizce dilindeki “Do it Yourself” ifadesinin kısaltmasından geliyor. Dilimize ise “Kendin Yap” şeklinde çevriliyor. Bunlar, daha çok bir kişinin kendi başına, el emeğiyle ve ev ortamında yeni bir şeyler tasarlamasıyla ortaya çıkıyor. Örneğin evdeki renkli tabakları süsleyerek ve çeşitli el becerileriyle yeniden tasarlayarak ortaya keyifli duvar süsleri çıkarmak mümkün. Siz de bunu yaparak kendi özgün projenizi ortaya koyabilir ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunabilirsiniz. 

Evdeki Tabaklarla Duvar Süsü Yapımı

Son dönemlerde özellikle restoran ve kafe dekorasyonlarında duvar süsü aksesuarlarına daha sık rastlanıyor. Farklı ve romantik bir fikir olan duvara tabak asma modası, büyük bir hızla evlerde de yerini alıyor. Bu tür farklı dekoratif yaklaşımlar, yaşam alanlarının en özel anlarına derinlik, doku ve duygu kazandırıyor. 


Duvar süsü yapımı için evdeki tabakları kullanmak ilk başta kulağa çılgınca gelebilir. Tabakları duvara asma fikri zor gibi görünse de aslında bunun pratik yöntemleri var. Siz yalnızca desen ve renklerini sevdiğiniz tabakları hazırlayın, şimdi kendin yap zamanı!


Evdeki tabakları kullanarak duvar süsü yapmak, göründüğünden daha eğlenceli bir proje. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz, haydi kolları sıvayın;


Malzemeler:


- Farklı boyutta renkli ve desenli tabak çeşitleri

- Akrilik boya ve fırça

- Askı aparatı ya da naylon ip

- Seramik yapıştırıcı veya normal yapıştırıcı

- Boncuk, pul ve yapay çiçek gibi malzemeler

- Tabaklara delik açmayı planlıyorsanız matkap


Adımlar:


Tabakları Seçin: Özgün projenize konu olacak renkli, desenli ve sevimli tabakları seçmekle işe başlayabilirsiniz. 


Tabakları Boyayın: Seçtiğiniz tabakları fırça ve akrilik boya yardımıyla renklendirebilirsiniz. Bir sonraki aşama için boyanın iyice kurumasını beklemeyi unutmayın.


Tabakları Düzenleyin: Burası tamamen hayal gücünüze kalmış. Ancak bir öneri isterseniz; büyük olan tabağı alta, daha küçük olanları üste koyarak sıralama yapabilirsiniz. Böylece keyifli bir görüntü elde edebilirsiniz.


Tabakları Birbirine Yapıştırın: Tabakları yapıştırıcı yardımıyla birbirine yapıştırabilirsiniz. Bu noktada opsiyonel olarak tabaklara delik açabilir ve metal halka, naylon ip gibi malzemeleri kullanarak tabakları birbirine bağlayabilirsiniz. Aynı şekilde her tabağın altına seramik yapıştırıcı sürerek üst üste yapıştırmayı de tercih edebilirsiniz. 


Malzemeler Ekleyin: Dekoratif malzemeler, DIY projelerinin başrolü niteliğinde. Boncuk, pul ve yapay çiçek gibi farklı dekoratif malzemeyi kullanarak iç dünyanızı ve hayal gücünüzü ortaya koyabilirsiniz. 


Askı için Aparat Ekleyin: Hazırladığınız DIY projesini duvara asabilmek için naylon ip ve benzeri askı aparatları kullanabilirsiniz.


Duvara Asın: Hazırladığınız süsü duvara asın. Bunun bazı pratik yöntemleri var. Hırdavatçılarda satılan aparatlar, bu konuda ideal bir malzeme. Aparatları tabakların arka kısmına sağlam bir yapıştırıcı ile yapıştırabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise hazır askı aparatı. Yaylı mekanizmaya sahip aparatlar, tabakların duvarda sağlam bir şekilde kalması için oldukça ideal. 


Evdeki tabakları kullanarak bu şekilde bir süs projesi yapabilirsiniz. Ancak hazırladığınız tabakları duvara tek tek de asabilirsiniz. Bunun öncesinde şablon çıkarmak iyi olabilir. Süslediğiniz tabakları duvara toplu bir şekilde asmayı planlıyorsanız öncesinde hazır şablonlar keserek bunları duvara asmayı deneyin. Sonrasında tabakları bu şablona göre dizin hayallerinizdeki görüntünün tadını çıkarın!

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.